Simone Tempestini conduce Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total la finalul primei zile

18 iulie 2020 - 3 minute de citit

Castigand 3 din cele 4 speciale programate in prima zi, Simone Tempestini este lider al Raliului Perla Harghitei Tess powered by Total. Pilotul Napoca Rally Academy va avea peste noapte un avans de 12 secunde in fata celui care se profileaza ca principalul sau rival in acest sezon, Dan Girtofan. Al treilea clasat in raliul gazduit de Brasov si Harghita este Bogdan Marisca.
Desi a fost al doilea pe prima speciala, Poiana Brasov, Simone Tempestini a pierdut doar 6 zecimi de secunda, recuperandu-le ulterior si distantandu-se la 12 secunde avans pana la finalul zilei. Singurul pilot care a reusit sa „ii fure” clujeanului o victorie de proba a fost Dan Girtofan. Acesta din urma a incheiat toate celelalte speciale pe a doua pozitie dar nu parea ca se poate distanta de urmaritorul sau, Bogdan Marisca (Ford Fiesta R5).
Acest lucru s-a intamplat insa pe ultima proba a zilei, Paraul Rece 2, cand Marisca a incheiat al patrulea iar Giri s-a distantat la 9.4 secunde.

Al patrulea in clasamentul raliului, Alex Pitigoi (Porsche 911 GT3) este cel mai bine clasat pilot al unei masini care nu este R5, reusind pe Paraul Rece 3 sa incheie in top 3 general, furandu-i lui Marisca pozitia monopolizata sw acesta pana atunci. La volanul unui Ford Fiesta R5, Adrian Raspopa a trebuit sa calce bine pedala de acceleratie pe ultima speciala a zilei pentru a-l devansa pe surprinzatorul Norbert Maior. Cu o masina cu tractiune fata (Peugeot 208 R2), tanarul pilot brasovean nu s-a clasat mai jos de a sasea pozitie „la general” pe parcursul intregii zile, tot pe 6 clasandu-se inainte de ziua finala, in urma lui Raspopa. Cristian Dolofan, care foloseste Citroenul C3 R5 in premiera in Romania, se acomodeaza cu materialul de concurs si incheie ziua al saptelea.

Pe urmatoarele pozitii ii gasim pe cei care se lupta pentru suprematia clasei NAT 11, Dorin Banciu (Toyota Celica GT) si Adi Iliescu (Mitsubishi Lancer EVO VII), diferenta dintre ei fiind de aproape 10 secunde. Top 10 general este completat de Andrei Cascaval, cel care testeaza si se distreaza in acelasi timp cu o masina net superioara fata de ce a pilotat pana acum, o Skoda Fabia R5.
Pentru ziua finala a raliului, echipajele se vor muta la Odorheiu Secuiesc, unde vor parcurge inca 6 probe speciale:

10:53 PS 5 – Lueta
11:41 PS 6 – Crăciunel
12:04 PS 7 – Mărtiniș
14:22 PS 8 – Lueta
15:10 PS 9 – Crăciunel
15:33 PS 10 – Mărtiniș
17:51 PS 11 – Lueta (Power Stage)
18:30 Sosire festivă (Str. Rákóczi Ferenc, Odorheiu Secuiesc)
21:00 Festivitatea de premiere (Piața Marton Aron, Odorheiu Secuiesc)