Simone Tempestini continuă să domine autoritar Raliul Perla Harghitei

10 octombrie 2015 - 3 minute de citit

S. Tempestini

Pilotul Napoca Rally Academy a câștigat toate cele 3 probe speciale ale primei bucle și conduce cu un avans de peste 40 de secunde.

Gergo Szabo și Dan Gîrtofan au ocupat de fiecare dată locuri de podium și își consolidează pozițiile ocupate le finele primei zile de concurs.

D. Gîrtofan

Simone Tempestini, pilotul care și-a adjudecat deja titlul național încă înaintea acestei etape, continuă să facă legea în Raliul Perla Harghitei. El și-a adjudecat toate cele trei speciale ale primei bucle, ajungând astfel la șase victorii de probă specială, și și-a mărit avansul în fruntea clasamentului la 42,1 secunde.

E. Keleti

Extrem de disputat a fost duelul pentru locul 2. Szabo l-a secondat pe Simone pe PS5 și a câștigat 1,8 secunde față de Gîrtofan, însă pe proba următoare s-a făcut rocada, brașoveanul reușind să fie mai rapid cu 6 zecimi decât Gergo. Pe PS7, conform rezultatelor neoficiale, cei doi au fost creditați cu același timp, astfel că în momentul de față Szabo își menține locul 2, la 7,2 secunde de Gîrtofan.

Edwin Keleti rămâne pe locul 4 și în postura de lider al Clasei 3 și are acum un avans de 19,8 secunde în fața lui Manu Mihalache, secondantul său în ierarhia categoriei. Pe 3 (respectiv poziția a 6-a la general) a urcat Rareș Tomiță, în timp ce Florinel Tincescu, pilot care în această dimineață nu a mai izbutit ritmul de ieri, a căzut până pe locul 9, fiind devansat și de Marco Tempestini și Florin Crișan. Topul primilor 10 este completat de Zoltan Juhos, aflat la prima sa participare cu un Ford Fiesta R5.

Adrian Răspopa rămâne lider la două roți motrice și în disputa Clasei 5, în timp ce Vlad Cosma este acum secondantul său și liderul Clasei 9, având un avans de o secundă și jumătate în fața lui Alex Ardelean.

Raliul Perla Harghitei se va desfășura în perioada 9 – 10 octombrie și este etapa a opta din Campionatul Național de Raliuri Dunlop desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Raliul Perla Harghitei este un eveniment organizat de MAXX Racing în parteneriat cu Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc și Consiliului Județean Harghita.

Sponsori: Perla Harghitei, Serendipity, Septimia, Magdolna Impex Srl, Hotel Târnava, Amigo&Intercost.

Tags: