Simone Tempestini este lider după prima zi a Raliului Perla Harghitei

9 octombrie 2015 - 4 minute de citit
Foto: Barabás Ákos

Foto: Barabás Ákos

Chiar dacă este deja campion, pilotul Napoca Rally Academy a abordat întrecerea în ritmul în care ne-a obișnuit și și-a adjudecat 3 dintre cele 4 speciale din prima zi de concurs.

Primul abandon de marcă este cel al lui Bogdan Marișca, acesta ieșind din cursa pentru podium.

Raliul Perla Harghitei a confirmat, măcar în această primă zi a sa, forma excelentă pe care o traversează în această perioadă. Una care i-a permis să obțină nu doar titlul național, încă înaintea disputării acestei etape, ci și, la finele săptămânii trecute, poziția secundă în WRC3 la etapa desfășurată în Corsica.

Pilotul Napoca Rally Academy s-a instalat la conducere încă după prima probă, și-a adjudecat apoi și celelalte două probe de macadam, și chiar dacă în Superspecială a obținut numai poziția a șasea a terminat ziua cu un avans de 18,7 secunde în fața celui de-al doilea clasat. În spatele său s-a dat o dispută acerbă pentru podium, nu doar în această competiție, ci și în clasamentul general al sezonului. Edwin Keleti l-a secondat pe Simone pe PS1 și îl devansa cu 3 zecimi de secundă pe Dan Gîrtofan, în timp ce Szabo și Marco Tempestini îl urmau la 1.8 secunde, respectiv 8,1. Bogdan Marișca nu a obținut decât al zecelea timp, pentru ca mai apoi, după PS2, să se oprească pe ”legătură” din pricina unor probleme tehnice. Astfel, Marișca a ieșit din luptă și, cel mai probabil, va termina sezonul pe poziția a 5-a. După ce a obținut al doilea timp, după Simone, pe PS2, Gergo Szabo, secondantul campionului în ierarhia provizorie a campionatului, a urcat pe același loc și în clasamentul competiției harghitene. Una pe care nu a mai cedat-o până la finele zilei, cu atât mai mult cu cât a reușit să-și adjudece și Superspeciala Dietrich Arpad, devenind astfel singurul pilot care l-a învins, până acum, în această etapă, pe Simone. Szabo este, așa cum spuneam, la 18,7 secunde de lider, și îl devansează cu fix 6 secunde pe Dan Gârtofan. Brașoveanul, la prima apariție cu Skoda Fabia R5, a izbutit să termine toate probele cu timpi de podium și este la 12,1 secunde de Edwin Keleti, pilotul clasat pe poziția a patra. Situat pe 5 în clasamentul general, Manu Mihalache îl secondează pe Keleti în disputa Clasei 3, categorie în care Florinel Tincescu (locul 6 în ierarhia FIA) ocupă ultima treaptă a podiumului. În Top 10 mai sunt prezenți Rareș Tomiță, Marco Tempestini și Florin Crișan. Adrian Răspopa este lider la Clasa 5 și la categoria două roți motrice, urmat de Alex Ardelean, cel care conduce la Clasa 9 și în Cupa Suzuki. Întrecerea se reia mâine dimineață, startul pe prima probă, Harghita 2, fiind programat la ora 10:21. Piloții vor parcurge doua bucle de câte trei probe, sosirea primului echipaj la finalul raliului urmând să aibă loc la 16:03.

Raliul Perla Harghitei se va desfășura în perioada 9 – 10 octombrie și este etapa a opta din Campionatul Național de Raliuri Dunlop desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Raliul Perla Harghitei este un eveniment organizat de MAXX Racing în parteneriat cu Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc și Consiliului Județean Harghita.

Sponsori: Perla Harghitei, Serendipity, Septimia, Magdolna Impex Srl, Hotel Târnava, Amigo&Intercost.

Tags: , , ,