Simone Tempestini preia șefia clasamentului general

15 iulie 2017 - 2 minute de citit

Odorheiu Secuiesc, 15 iulie 2017 Simone Tempestini încheie prima buclă de trei probe speciale în poziția de lider. Campionul Mondial FIA Junior ERC a pornit atacul încă de pe prima probă specială a zilei, Văleni 1 (6,4)km pe care a câștigat-o la o diferență de 2,8s față de liderul din prima zi a raliului, David Botka. Simone, care a închiet ziua 1 pe locul trei la peste 6s diferență de Botka, câștigă și cea de-a doua probă a buclei, PS5 Sânpaul 1( 6,2km) cu o diferență de 6,2s față de Botka, clasat abia pe locul 4 pe această probă după Gîrtofan și Marișca.
Simone Tempestini, secondat pentru prima dată de Florin Dorca câștigă și cea de-a treia probă specială a zilei, Lueta 1 (13,7km) cu o diferență de peste 49s față de Botka care pare să aibă probleme.
Astfel, după primele șase probe speciale, Tempestini preia conducerea cu un avans de peste 21s față de Bogdan Marișca. Pe locul trei al calsamentului provizoriu se află Dan Gîrtofan, urmat de Vali Porcișteanu – liderul Clasei 3.

 

Raliul Perla Harghitei este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Harghita, Primăria Odorheiu Secuiesc, Pirmăria Lueta și al partenerului principal „Perla Harghitei”, Amigo&Intercost, Magdolna Impex, Toyota prin Eurocar Trading, Vikink, I.M.S. și a celorlalți parteneri Omniasig, Mastertent, Hotel Târnava, Viaduct, Dancea&Asociații, Septimia, Color Metal, Brother, VIP GSM, Skorpion Trans, L-Design, MG 400 KFT, FUL HUS KFT.

Parteneri media: Motor Clasic Magazin, autorally, rallymax, rallymagazin, uh.ro, Star Radio, Prestizs Magazin

Pentru informații legate de acreditarea de presă, prorgamul raliului, precum și alte informații utile despre Raliul Perla Harghitei găsiți accesând site-ul oficial al competiției: www.raliulharghitei.ro
Informații live puteți obține accesând contul de twitter: @harghita_rally sau pe facebook Raliul Perla Haghitei.

Adrian Drăgan 0722642224
Zatyi Tibor 0740691200
Credit Foto: Attila Balazs