Spectacolul poate începe!

6 octombrie 2016 - 6 minute de citit

După ce, la orele prânzului, a fost organizată tradiționala conferință de presă care prefațează întrecerea, în această seară, după ce competitorii vor realiza fotografia oficială, vom asista, începând cu ora 20:00, la startul festiv al Raliul Perla Harghitei 2016. Întrecerea reprezintă ultima etapă în CNRD și CNR2D, competiții organizate sub egida FRAS
Joi, la orele prânzului, în locația în care urmează să activeze pe toată durata întrecerii Centrul Media, s-a desfășurat conferința de presă care prefațează ediția din acest an a Raliului Perla Harghitei. Amfitrion a fost Ferencz Csaba, președintele Maxx Racing, organizatorul întrecerii care reprezintă a opta și ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop și Campionatului Național Rally 2 Dunlop, competiții derulate sub egida FRAS.

”Am ajuns, iată, la ediția cu numărul 24 al competiției care, în ceea ce aș putea numi noua sa eră, se numește Raliul Perla Harghitei. Și aceasta pentru că am găsit un partener care iată nu susține de trei ani și, beneficiind și de sprijinul său, izbutim să le oferim competitorilor cele mai bune condiții de întrecere. Mă bucur că avem la start un număr mare de echipaje și țin să-l salut și pe proaspătul campion mondial de juniori, Simone Tempestini. Vă invit pe probe, să descoperiți cât de frumoasă este zona noastră, a Harghitei, și să asistați la un spectacol sportiv de vârf”,

– a spus Ferencz Csaba.

Gálfi Árpád, primarul orașului Odorheiu Secuiesc, l-a completat:

”Le urez un călduros bun venit sportivilor, mecanicilor, membrilor echipelor la raliu. Aceste evenimente sportive sunt extrem de importante pentru comunitatea noastră, pentru că o popularizează și în alte zone ale țării, și ne bucurăm că Primăria și Consiliul Local se pot implica în buna desfășurare a acestui eveniment. Știu că cei veniți peste hotare și din țară cunosc ospitalitatea secuiască, și revin aici cu bucurie. Ca nou primar îmi doresc să duc mai departe povestea acestui eveniment”.

Bíró Barna Botond, vicepreședinte Consiliului Județean Harghita:

”În primul rând felicit organizatorii, pentru că în fiecare an organizează un concurs cu înalt grad de calitate. Consider că sportul e o limbă comună, care ne leagă pe toți, face conexiuni între oameni, comunități, și între națiuni. Ne învață cum să jucăm și să ne comportăm fair play. Ne bucurăm să avem și în județul Harghita o etapă din campionatul național și ne dorim ca acesta să rămână o constantă și în anii viitori”.

Keleti Edwin, BCR Leasing Rally Team:

”Îmi face o mare plăcere ca să vin la Raliul Perla Harghitei, unul din cele mai vechi și mai bine organizate raliuri din campionatul național. Întrecerea revine după foarte mulți ani la asfalt, care are frumusețea lui, ca și macadamul. Csaba ne-a explicat că motive obiective au condus la această schimbare și trebuie să vă spun că eu cred că gradul de spectaculozitate al întrecerii nu are de pierdut. Speciala Lueta este cea mai tehnică probă din campionatul național, iar cea de la Bucin e cea mai lungă probă de asfalt din acest an. Punând la socoteală și numărul impresionant de fani, sunt convins că vom avea parte de o competiție extrem de reușită”.

Puskás István, manager marketing Perla Harghitei:

”Parteneriatul nostru cu Raliul Harghitei a devenit deja o tradiție și ne bucurăm pentru că în Harghita sunt foarte mulți fani al sportului automobilistic. Ne-am asociat cu această întrecere pentru a crește vizibilitatea companiei și a produselor și sper că trecerea la asfalt va aduce îmbunătățiri pe plan sportiv, dar și în cel al audienței”.

Simone Tempestini, Napoca Rally Academy:

”Sunt foarte bucuros că sunt prezent la acest raliu. Aici am găsit mereu o atmosferă foarte frumoasă și sunt convins că și în acest an raliul ne va oferi aceleași motive de satisfacție. În plan sportiv, am decis să iau startul cu un Citroen DS3 și nu cu Fiesta R5 pentru a ajuta echipa noastră în tentativa sa de a câștiga titlul național. Noua configurație a raliului, cu probe de viteză, îmi permite să fiu optimist și să vizez o bună performanță chiar și în condițiile schimbării materialului de concurs”.