Start in formula completa la Harghita pentru pilotii Raspopa si Grigoriu

8 octombrie 2015 - 4 minute de citit

Dupa ce a revenit in Campionatul National de Raliuri cu o victorie la etapa anterioara de la Iasi, Adrian RASPOPA a decis sa ia startul si la Raliul Harghitei, ultima runda din sezonul 2015 al intrecerii interne. Acesta va fi al doilea raliu cand Raspopa il va avea ca si coleg pe fostul sau copilot Catalin GRIGORIU care incepand cu etapa anterioara si-a inceput aventura in postura de pilot.

Faptul ca nu mai formeaza un echipaj nu-i impiedica pe cei doi buni prieteni sa-si continue parcursul in Campionatul National de Raliuri. Astfel, Adi Raspopa il va avea din nou in dreapta sa pe Cosmin Diacu in timp ce Catalin Grigoriu va lua startul alaturi de sotia sa, Raluca Grigoriu.

Chiar daca titlul la 2 Roti Motrice a fost decis sezonul acesta, am hotarat sa luam startul la Harghita pentru a obtine o clasare cat mai buna la finalul campionatului in clasamentul general, acolo unde ne dorim sa ne clasam in primii zece la fel ca si anul trecut. Bineinteles, vom avea un ritm rapid si sigur in acelasi timp, pentru ca ne dorim sa adunam puncte si daca vom fi ajutati si de alte rezultate conjuncturale ne vom indeplini cu siguranta si acest obiectiv secundar. Este evident si faptul ca nu pot sa stau departe de curse iar Raliul Harghitei reprezinta pentru noi, pilotii, startul in campania de altcatuire a bugetului pentru sezonul urmator.

a declarat Adrian RASPOPA inainte de startul in Raliul Harghitei.Adi Raspopa-Iasi Rally 2015
Intrecerea cu cartierul general in Odorheiu Secuiesc are in acest an un coeficient de 0,8 si propune echipajelor 10 probe speciale, din care 9 pe macadam si una pe asfalt, in centrul orasului gazda.

Pentru echipajul Catalin si Raluca GRIGORIU, Raliul Harghitei este abia a doua intrecere la care participa la bordul noului autoturism Dacia Sandero 0,9 TCE, dupa ce la raliul de luna trecuta au fost nevoiti sa se opreasca datorita unor probleme de sanatate ale lui Catalin.

In primul rand sunt fericit ca programul imi permite sa fiu prezent cateva zile la Odorheiu Secuiesc, pentru ca pregatirile unui raliu incep de regula de miercurea, odata cu debutul recunoasterilor. Imi doresc sa fim feriti de orice fel de probleme la aceasta etapa, mai ales ca feelingul cu modelul Sandero este unul imbucurator dupa cei cativa zeci de kilometri pe care i-am parcurs raliul trecut. Vreau sa capat cat mai multa experienta, sa zambim cat mai mult si sa ne sudam si ca un echipaj de raliuri. Ne lipsesc kilometri in regim de concurs pe macadam dar nu pot sa nu recunosc ca ne dorim sa mergem din ce in ce mai tare.

a spus si Catalin GRIGORIU.Catalin Grigoriu @ Iasi Rally 2015

Prima zi a Raliului Harghitei programeaza vineri 9 octombrie patru probe iar atentia publicului se va indrepta de la ora 17:52 catre superspeciala care se va desfasura in centrul orasului Odorheiu Secuiesc. Sambata pe 10 octombrie se vor desfasura restul de sase probe speciale.

Adrian Raspopa este sustinut in sezonul 2015 al Campionatului National de Raliuri de partenerii prinicipali Pambac, Comfert si Wurth Romania, cat si de partenerii tehnici, Simba,  GoPro prin xtremvideo.ro si Syron Tires.

Tags: , , , , ,