”Tradiția acestui eveniment ne obligă să avem succes!”

8 octombrie 2015 - 6 minute de citit
hr-rally-sajttaj-ab-1_or

De la stânga: Borbély Károly, Szabó Gergő, Puskás István, Bunta Levente, Incze Csongor și Ferencz Csaba

Joi, la orele prânzului, Hotelul Târnava din Odorheiu-Secuiesc a găzduit conferința de presă care prefațează Raliul Perla Harghitei, ultima întrecere din acest sezon competițional al Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Gazda jurnaliștilor a fost Ferencz Csaba, președintele MAXX Racing, organizatorul competiției, care a avut drept oaspeți reprezentanți ai autorităților locale și al sponsorului principal al întrecerii, dar și, din partea competitorilor, pe Gergo Szabo și Karoly Borbely.

 Am intrat în linia dreaptă cu această a 23-a ediție a Raliului Harghitei. Este un număr care relevă în sine tradiția acestui eveniment și care, fără îndoială, ne obligă și ne motivează în același timp să ducem mai departe munca predecesorilor noștri. Sunt fericit că în acești trei ani de când am lansat noul format popularitatea acestei întreceri a crescut constant, iar numărul celor interesați de competiție și de regiunea noastră, fie că vorbim despre sportivi sau fani, a crescut în mod constant. Sper ca ediția din acest an să fie un nou succes și să ne ofere premisele ca la ediția următoare trendul ascendent să continue.

a declarat Ferencz Csaba.

Bunta Levente, primarul orașului Odorheiu-Secuiesc, a precizat:

A sosit momentul ca orașul nostru să găzduiască o nouă ediție a acestei competiții. Pentru noi este un eveniment extrem de important, pentru că timp de două zile această urbe este în atenția iubitorilor de sport din întreaga țeară. Le mulțumesc organizatorilor pentru acest demers prin care promovează orașul nostru și le doresc să aibă parte de o competiție lipsită de incidente și care să fie pe placul miilor de oameni care sunt convins că o vor urmări pe probele speciale.

Incze Csongor, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, a ținut să precizeze importanța evenimentului pentru județ, dar și, în egală măsură, să le transmită un mesaj locuitorilor acestuia:

Acest eveniment este foarte important pentru județul nostru, atât din punct de vedere economic, cât și din perspectiva dezvoltării potențialului turistic, în special în zona Odorheiu Secuiesc. Sper că toți oaspeții noștri se vor simți excelent, iar locuitorii din această zonă se vor bucura de spectacolul pe care îl vor oferi concurenții. În plus, celor care sunt îngrijorați de soarta drumurilor județenețin să le precizez că avem deja un acord cu organizatorul competiției care prevede că după încheierea competiției acestea vor reveni la condițiile pe care le aveau înaintea startului.

Perla Harghitei este pentru a doua oară sponsorul principal al competiției, iar Puskas Istvan, reprezentantul companiei, a ținut să precizeze:

Avem un parteneriat foarte bun cu organizatorii acestui eveniment care este extrem de important pentru noi. Le doresc partenerilor noștri ca întrecerea să se bucure de un succes mai mare decât cel pe care l-a înregistrat anul trecut și sper ca numărul celor care se vor deplasa pe probele speciale să fie, așa cum estimăm, peste cel de anul trecut.

hr-rally-sajttaj-ab-7_or

Gergő Szabó

Gergo Szabo revine în această competiție, pe care a câștigat-o în 2013, dar la care, din motive obiective, nu a putut participa în sezonul trecut.

Întotdeauna mă simt ca acasă la Odorheiu Secuiesc. Mă bucur că putem concura aici, pentru că drumurile sunt foarte bune, iar spectacolul este garantat. Siguranța este foarte importantă, atât pentru noi, cât și pentru susținătorii noștri, și sper ca împreună să contribuim la un spectacol sportiv lipsit de incidente.

a spus Szabo.

Copilotul sau, Karoly Borbely, l-a completat:

Amândoi iubim această întrecere și, pentru că suntem în cursa pentru locul al doilea în clasamentul general al sezonului, ca și la clasa noastră, ne dorim să facem un raliu foarte bun. Țin să le mulțumesc, în numele echipajului nostru, și organizatorilor, pentru că știu că nu este ușor să organizezi un eveniment de o asemenea amploare. Raliul Harghitei este foarte atractiv pentru spectatori, iar această tradiție trebuie păstrată, astfel că îmi doresc ca această ediție să contribuie la progresul competiției.

Raliul Perla Harghitei se va desfășura în perioada 9 – 10 octombrie și este etapa a opta din Campionatul Național de Raliuri Dunlop desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Raliul Perla Harghitei este un eveniment organizat de MAXX Racing în parteneriat cu Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc și Consiliului Județean Harghita.

Sponsori: Perla Harghitei, Serendipity, Septimia, Magdolna Impex Srl, Hotel Târnava, Amigo&Intercost.

Tags: ,