Ultima buclă decide învingătorul Raliului Perla Harghitei

8 octombrie 2016 - 1 minut de citit

Cu trei victorii consecutive pe probele buclei Văleni-Sânpaul-Lueta, Simone Tempestini s-a apropiat la doar trei zecimi de secundă de liderul Gergo Szabo, astfel că a doua trecere pe specialele amintite devine decisivă.

hr-rally-16-shakedown-ba-49Dacă dimineață, pe speciala Bucin, am asistat la schimbarea liderului, prima trecere de astăzi pe succesiunea de probe Văleni-Sânpaul-Lueta l-a scos la rampă pe Simone Tempestini. Pilotul Napoca Rally Academy și-a adjudecat toate cele trei speciale, secondat de Keleti, pe Văleni, și de Szabo pe următoarele secțiuni competitive, și a reușit să reducă ecartul față de lider la numai trei zecimi de secundă. În acest context, a doua trecere devine decisivă pentru stabilirea învingătorului.

Dan Gîrtofan rămâne pe poziția a treia, la peste 37 de secunde de cei doi, în timp ce Edwin Keleti ocupă poziția a patra, la 1:02,3 de lider. La două roți motrice trioul fruntaș rămâne în aceeași configurație, Tempestini, Teslovan, Filip, în timp ce la Clasa 9, în spatele liderului Sebastian Barbu, Raul Badiu și Csongor Szabo au făcut rocada, Raul urcând pe poziția secundă.

Raliul Perla Harghitei este etapa a opta și ultima în Campionatul Național de Raliuri Dunlop și Campionatul Național Rally2 Dunlop, competiții organizate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.